There was an error in this gadget

Monday, November 7, 2011

~result oh result!


Result oh result! Mengapakah kau begitu menggerunkan? Ah ! as usual aku tak akan check result aku the day result keluar. Memang tak lah kan. Dari aku part one sampai lah sekarang tu lah perangai aku.  tu lah kelemahan aku sebenarnya. Aku ni nak kata tak pandai, tak jugak. nak kata bodoh, pun tak jugak. masuk je U kan. Hurrmm. Tu semua atas diri aku sendiri. I have this problem when I come to examination or test yang melibatkan pen dan kertas…aaahh..that my biggest concern lah! Damn it. Tak suka. Hahaha. Dah jadi student memang tak dapat lari lah daripada semua tu kan. Redho je la..==” nak tak nak kena jugak tempuhinya~ayat kau~ hahaha. Now dah part 3 and nak masuk part 4 Diploma in Bussiness Study. Result aku just average je. Tak pernah dapat dekan pun. My sis penah cakap. Bussiness so easy lah. Sepatutnya every sem dapat dekan. Ambooiii..nak buat camne kak oii dah tu je yang mampu. buat malu je aku ni. Tak membanggakan keluarga lansung.boooo..what a shame. Hahaha.tak pe lah. Sikit –sikit . bersabar itu separuh daripada iman. Tak perlu gelojoh~ayat nak sedapkan hati yang gundah~  hidup ni memang banyak dugaan dan cabaran . so as a student bersabar itu sangat penting. Tak dapat apa yang diingini jangan lah cepat menggelabah bontot sangat. Chill sudah. I remember what Bill Rancic (pemenang The Apprentice yang telah di-HIRED oleh Donald Trump yang merupakan usahawan hartanah yang tersohor di AS) cakap. “just because things did not go the way you want it, it doesn’t mean you have to take your ball and go away”, Paham tak maksud tersirat dia kat situ? Maksud nya kalau lah perancangan atau pun usaha yang kita lakukan sekarang ni pada akhirnya  tidak memberi keputusan atau penyudahan yang sepatutnya, janganlah kita berputus asa dan melepaskan segala usaha yang dilakukan begitu saja. Deal with it and make it as experience in the next day. Ahh..bukan nak buat cerita tapi ni lah common things yang student akan hadapi. Bukan nak suruh chill sampai ke tua mak bedah oi..tak. Cuma kadang – kadang kita perlu lebih tenang dalam menjalani kehidupan yang penuh kesulitan ni. Tension –tension sangat pun tak boleh jugak kan. Gila pulak jadinya. Jangan sebab tak dapat result yang bagus sanggup nak bunuh diri. Ey..jangan main seyh. Dah banyak kes macam ni di serata dunia. Termasuklah di Malaysia. Bahaya tu.  So adik –adik yang bakal amik SPM tu buat lah yang terbaik dalam peperiksaaan terbesar anda buat masa sekarang. Andaikata keputusan anda tidak lah sebaik yang disangka usah berputus asa ok? SPM bukan penentu segalanya. Kerana peluang itu berada di mana-mana. Mungkin anda tidak berjaya semasa zaman persekolahan. Tapi siapa tahu di zaman kolej atau universiti nanti anda adalah juara? Siapa tahu kan..so..chill..have a great life..till then. Adios J

3 comments:

Azwa Mohd Fauzi said...

kau mmg chill dlm sume mnde..tabik spring sama luuu ! :D

qiE said...

kakak azwe
betul betul betul
( suara comel ahaha )

Hazzy said...

azwa hahahaha..chill tu hobi aku..hahaha


qie : hahaaha...awak betul sokmo..hahaha