There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

~hari hari begini ..~

damn it..okay tak larat dah jadi macam ni. Tapi takpe. Bercuti adalah satu cabaran yang sangat besar buat aku. For the first time aku rasa sangat lost cuti kali ni. Feelingless. Tak tahu la kenapa kan.. Cuti kali ni apa yang aku buat tidur awal. sometime before pukul 12 malam. Tu adalah satu benda yang sangat pelik kalau aku buat. Its tooooo early.. ==" aduhh.. tak tau ak buat apa. tido jelah. fone pun boleh buat baling anjing je. Bukan conctact dengan sape2 pun. Then the next day aku akan bangun dalam kul 8.30. Then tidur balik sebab aku tau. Bangun pagi pagi pun aku still tak buat apa. so aku akan tidur sampai la kul 10.00. baru lah aku gerak kemas umah, basuh pinggan, sapu sampah..jemur kain, basuh baju, then bla..blaa..blaa..yang penting aku akan siapkan before mak aku balik dari skola dia. hahahahaha.. so that's mean aku kena siapkan before pukul satu lah kan? hahaha..then bila mak aku balik..dia masak lauk then mam. sooo..it last sampai la ke malam. tu yang aku buat hari hari..boleh bayang kan?? haaa..kikikiki..tapi kali ni my mum sangat baik dengan aku..dun know why..tapi tak boleh cakap jugak. mana tahu esok aku kena basuh dengan dia..dia ni unexpected sikit.. salah sikit kena basuh..hahahaha..nak buat cane.aku sorangjela yang dia boleh basuh sekarang ni. orang lain dah tak duduk rumah.. ada keje..so aku lah mangsanya..hahah/...adioooos!

~perangai aku ~~~



1.       Bila aku tengah lapar, then pergi kedai makan ,makanan lambat serve. Habis laahh…~
2.       Gila kasut. Aku boleh semua jenis kasut aku nak beli except heels.
3.       Baran bila panas dan lapar.
4.       Akan bercakap mengikut situasi dan lebih peka dengan sensitiviti oran lain.
5.       Bawak kereta macam hell bila mood tengah gila.
6.       Sehari tak makan nasi tak sah.
7.       Tengah hari wajib makan nasi kalau dah tak jumpa sangat kedai makan baru makan fast food.
8.       Seboleh –boleh makan guna tangan dan bukan guna sudu dan garfu. Except kalau ada function or event yang wajib pakai sudu dan garfu. Hahaha. ~aku orang kampung bai!~
9.       Attracted to person yang ada otot kaki . pergh katang seyh. Tu je petunjuk yang menunjukkan orang tu kuat bersukan.
10.   Related dengan no.9 I love sport person! Oh yeah!
11.   A music lover. Somehow  aku tak reti main lansung main alat music. ~ cam loser pulak aku rasa.
12.   Mengutamakan tandas duduk dari tandas cangkung. Hahaha~ lutut cacat memang la~
13.   Merasakan bahawa budak yang pakai pendakap gigi adalah comel! Hahahahaha
14.   Very likely to hangout with friends and teh o ais limau is a must!
15.   Easy to learn new things.
16.   Aku senang nak tiru pelakuan orang ~one of my speciality? Naahh,, I don’t think so.~
17.   Once in love, im the most stupid person in the world.
18.   Anti orang kuat mereport! Damn you!
19.   Anti orang talam dua muka! Go to hell !
20.   Lebih suka berdiam bila tak tahu apa yang sedang dibualkan.



Saturday, October 29, 2011

~weekend dengan Amirul Atif di KLCC~















laaahai.. bila pegi dengan member member rasa cam KLCC ni tade lah best pun. Biasa je. So aku decide nak ajak sis aku keluar bawak tif tum berjalan-jalan di KLCC. okay..suasana yang berbeza bila klau dengan family rather than friends. hahaha. Pergh memang si budak Atif ni aktif nak mampus.huhuhuh..tak terjaga dah aku. Tapi nasib baik aku mempunyai tahap kesabaran yang boleh lah dikatakan tinggi. uhuhuhu..berjaya mengawal keadaan. kikikiki.. Semasa lepak-lepak makan kat Chili's aku pun secara tak lansung jumpa lah si Yul Wazai yang berkerja part time di situ. waa..Busy sungguh dia melayan customer..adeehh..but still very cute. hahaha. sempat melayan aku and Along..kikiki.. tu jela yang aku buat weekend ni ..nothing much..boriiinngg..hahaha ^^

Wednesday, October 26, 2011

~conclusion for Karisma 2011 Segamat







Sooooooo... actually karisma dah un berakhir pada tanggal 23 haribulan yang lalu tapi aku ni ha yang lambat nak update post terbaru. maafkan saya ok. nasib memang tidak menyebelahi kami apabila we all tidak layak ke peringkat seterusnya . Bukan disengaja kan tapi terlalu ramai player yang injured and we all tak tak tahu nak substitute sapa. but its okay. the game is still on and each of the player done their best untuk Karisma kali ni. Thanks to all player yang dah bagi komitmen yang sepenuhnya sepanjang latihan pusat dan juga sepanjang Karisma yang berlansung di Johor baru baru ni. All player boleh mixed up very well to each other. Sepatutnya  
dari awal patut diletakkan satu dorm. Baru best! hahahahaha.. Thanks to our seniors KAK ADAH KAK SHAZA dan KAK ART kerana telah banyak membantu team dalam game kali ni. Sayang sekali Coach Mie tak dapat join perjuangan kami di sana. cukup rasa kehilangan nya. tapi tidak mengapa. Coach ada misi yang lebih penting iaitu menyambut kelahiran anak nya..Tahniah coach kerana telah dikurniakan baby girl! congrates! dan apa  yang penting di KARISMA 2011 SEGAMAT kita ENJOY! adios!!

Monday, October 10, 2011

~adele..someone like you..~



I heard
That you're settled down
That you found a girl
And you're married now
I heard
That your dreams came true
Guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend
Why are you so shy
It ain't like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue
Uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I'd hoped you'd see my face
And that you'd be reminded
That for me
It isn't over

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Yeah

You'd know
How the time flies
Only yesterday
Was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days

I hate to turn up out of the blue
Uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I'd hoped you'd see my face
And that you'd be reminded
That for me
It isn't over
Yeah

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead, yeah

Nothing compares
No worries, or cares
Regrets and mistakes
They're memories made
Who would have known.. How..
Bittersweet
This would taste

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead

~Amalina ashila follower ke-100 saya ! terima kasih ^^

 okay ! inilah follower hazzy yang ke -100 ! waaa.. tahniah tahniah. terima kasih lah sebab sudi jadi follower kat blog yang tak seberapa ni eh. uhuhu.. comel dia ni. keep on lepak lepak di blog ni kay. peace ^^

Sunday, October 9, 2011

~karisma 2011?~







habis sudah final exam bagi SEM ketiga aku kat UITM jengka ni. Ternyata aku tak mampu berkata lebih ataupun kurang. Tak berani menjangkakan apa-apa cuma berserah kepada keputusan yang akan datang.Conclusion untuk sem ni?? too many things changed. if u wanna see the real person within your friends.. you can see them in the third SEM. im just okay. no comment about anyone. im just cool .^^


 sekarang aku sedang menjalani latihan pusat untuk Karisma 2011 yang akan diadakan di UITM Segamat. Disebabkan benda ni jugak la kepala aku bukan main nak runsing lagi. adeeh ==" ni baru sikit, tak termasuk lagi benda lain kan.  Tapi disebabkan minat aku perlu lah bersabar. Tak perlu kaud melatah. Dalam hidup ni kalau tade masalah tak thrill la kan? hahaha tu kata kata borak lepak di meja makan. Nak hidup senang jangna cari masalah tapi tanpa masalah kita susah nak matang??betul ke? hahaha fikir fikir lah sendiri betul ke ayat tu.

dalam masa yang sama im still struggling untuk kuatkan muscle lutut aku. aaa..ok wait tu sumpah mencabar kay! hahaha..kalau bukan aku yang kena kuatkan sape lagi an? terpaksa lah berjoging tiap tiap petang tanpa rasa bosan . At the same time leh gain fitness. adehh aku ni dah lah tak pandai main . pastu lembab pulak. (gone kann yekk makan segunung)~kluar teruih loghat orang pahang koi. hahahaha.