There was an error in this gadget

Wednesday, May 25, 2011

~RE:zaman sekolah..najwa izzati.mira malina.syue.azwa poji,syakirin ali.~

 cikgu bm saya,,^^
 berlatih oral..

 geng saya.^^.
 thwahahaha..windu..
















 seorang penolong kapten yang kurang kewarasan nya..
 dah kenapa???


Saturday, May 21, 2011

~Parent saya kejam terhadap saya?come on!

teringat satu scene:

aku : " mama.. orang ada game futsal esok. Jom la datang tengok"
mama:" huh malas la.baik mama buat keje rumah. lagi banyak faedah"
aku: "hmm..takpelah..tak support pun orang nak main esok"

nampak kejam kan disitu?

kejam ke mama saya??
kalau dia kejam.
dia takkan HADIAHKAN saya sleeveless ADIDAS PREDATOR untuk anak perempuan bongsu dia untuk menghadapi game-game futsal dia



"MAMA SAYA..TERBAIK.."

abah..nak beli bola futsal boleh?
tanpa berkata panjang..
"jom beli..nak beli kat mana?"
"AL-IKHSAN"


beli lah....


ABAH!!! TERBAIK..!!

tak cukup support lagi ke tu??

dan yang paling beharga..
parent aku datang untuk final haritu...
terharu..
mama saya..sanggup datang..
saya ingat dia malu dengan saya,...
tapi..
dia sebenarnya sangat bangga dengan saya..


TERIMA KASIH MAMA DAN ABAH










kadang -kadang aku terfikir gak ..
kejam sangat ke aku sampai lupa segala yang berlaku masa zaman grow up aku dulu-dulu?
kenapa lansung tak memberi khabar berita kepada orang yang sepatut nya menerima?
hmm..
no specific explanation for that actually..
salah ke aku mencari pengalaman hidup yang lebih terbuka luas untuk aku?
aku tak pernah kisah apa yang orang nak cakap tentang hidup aku.
makin teruk??hilang arah??tak bertamadun??tak ada hidup??


susahnya nak puaskan hati semua orang..tapi masa untuk itu sudah berlalu..hidup dicorak oleh kehendak hati..
baik atau jahat..terpulang..yang penting..pandai-pandai lah kamu menghadapinya sendiri...



~nasihat untuk diri sendiri~

hey..this life is not only about you
kau fikir kau susah..

kau tak fikir susah orang lain,.
hey come on.
memang dunia ni tak adil dengan kau.
tapi kau adil ke dengan dunia sekeliling kau?
fikir sakit aty sendiri je..sakit hati orang??
bila kau dah kena..meraung-raung kata kenapa semua khianati kau..
hormat ke kau kat orang lain seperti mana orang hormat kat kau?
ada kau terfikir kenapa orang tak mahu menghormati kau?
pernah terlintas di fikiran untuk berfikir sementara?
atau kau terus membuat andaian semua orang membenci kau?
benci, marah, tak datang secara tiba-tiba..
come on..fikir lah....

Friday, May 20, 2011

Monday, May 16, 2011

~hey thank a lot~

hey..thank sebab datang Temerloh untuk game futsal hari tu.
nice game la dengan u all..
seronok spend time dengan team awak.
hahaha..
sanggup ekh join game tu.
untung la an..team dia dapat johan.
saya naib johan je..
bila awak score..awak siap boo saya lagi..hampeh tul!!hahaha
yela kan..saya ni sape jela..
hahahaha..
hey..main elok-elok untuk SUKMA nanti tau.
if ada kesempatan saya tengok awak main or training nanti..
kirim salam team k..oh yeah..^^

~you can think....~


“When the world deny everything about the way you thinking, are you decided to give up? All the surrounding seems to be your opponent , you seems like u lost your motivation. How can I be so sure when I offer my hand, you can make It through? Have a deep thinking about the way you visualize the things happening around you . do you really know that someday everything gonna change and you started new life without the help from others? How you get the motivation? How you keep yourself strong? Issit as simple as it seems? Words just cannot describe things significantly. And im so sure you have to experience it yourself then you will know how it feel.”
“WORDS COME FROM VARIETY OF COMBINATION OF WORD. YOU WILL GET A  COMPLETE SENTENCE THE WAY YOU WANT, DEPEND ON THE TOPIC YOU WANNA TALK ABOUT….
 SAME AS LIFE …..”
WITH LOVE –hazzy-

~Jangan PUKUL-Pukul Girlfriend~ STOP avoid violation k..

I know know why lately aku ada je yang hinggap kat telinga aku pasal boyfriend pukul or lebih senang.. pukul dey all punya girlfriend. Wait. Bukan biasa-biasa punya pukul k. dah macam apa je aku tngok sampai berdarah kot. Lebam sana sini. Nak kata suami isteri memang tak lah kan. Nama pun boyfriend and girlfriend . but that title memang act as a license ke untuk pukul you all punya partner? Woo. If u say yes then I think you should go to the mirror and ask yourself betul-betul la. Tanya whether you are a human or animal. Where is the sense of humanity nowadays? Macam dah takde lansung. Harap je love couple tapi pukul terajang. Baik tak payah ada title LOVE COUPLE tu. Senang-senang bagi title HATERS COUPLE. Sesuai sangat la tu . come on la . you should treat your love one very well you know. Have a sense of huminity . be tolerate to each other la . kawal sikit rasa panas baran tu and cuba jadi pendengar dan bukan pemukul. Nasihat ni bukan ditujukan untuk siapa-siapa tapi diselitkan sekali dalam hati saya.
“AS HUMAN I HATE AND AVOID VIOLATION TOWARDS PEOPLE AND NOT TO FORGET TOWARD ANIMAL TOO”~(^^,)V PEACE!

Wednesday, May 11, 2011

~Aku mengalami masalah short term yang teruk?????~


Pe banyak masalah pun aku tak tau la. Tapi aku rasa the most pathetic thing is aku ada short term yang teruk?aduh..masalah-masalah! Teruk lah aku kali ni. Hahaha ! kenapa aku cakap aku ada masalah short term?cane aku tau aku ada symptom tu? Adakah aku pasti? Haa..dah memang pun. Aku selalu camni. Ok contoh :

 aku nak pergi turun bawah  nak angkat kain sebab dah petang. Suddenly aku jumpa member and start bertegur sapa la kan tapi tak sampai 30 saat pun aku borak-borak. Pastu bila dah sampai bawah aku tak tahu aku nak buat apa. Terpinga-pinga! Terkelip-kelip , berkerut-kerut dahi aku nak ingat nak ingat kenapa aku turun. Bila aku ada masalah camni biasanya aku akan naik and duduk balik kat tempat
BILA AKU START FIKIR NAK PERGI ANGKAT KAIN TU SO AKU LEH REPEAT BALIK ACTION AKU.hahahaha!



ONE more scene bila tengah ramai-ramai cakap-cakap blablabla..then syaril suruh aku call ami datang cepat sikit sebab lama dah tunggu dia. Suddenly ada orang tepuk bahu aku. cakap tak sampai 2 minit aku dah lupa dah syaril suruh buat apa tadi. Aku biar je tak call2 si ami tu. Bila dia tanya aku dah call ke belum aku boleh tanya dia balik “kau ada suruh aku call ami ke???”. Meyirap je si syaril kan.hahahahaha

 Sounds scary kan?ayaaa aku yakin bukan aku sorang je yang ada masalah ni. You all pun pernah mengalami benda yang sama cuma kadar kekerapan kita tak sama. Kadang-kadang bila fikir balik kelakar tapi masalah ni serious ke? Tah la bagi aku anggap je short term ni perkara biasa sebab t kalau aku fikir mesti aku lupa jugak. so tayah pk.hahhahahha

Telinga aku bermasalah?and habit korek telinga?BAHAYA!


                                    
Memang dah habit aku bila dengar lagu aku akan dengar at maximum volume. Tu kalau aku guna earphone la and mostly kalau aku dengar lagu memang guna earphone pun. Bukan nak cakap apa tapi lately telinga kau memang ada problem sikit. Selalu mengalami kebengangan dan kegatalan. Wuwuwuw..aku dah start risau bila aku tengok berita baru-baru ni.  Kalau aku still teruskan habit aku dengar lagu kuat nak mampos I got a very high tendency nak jadi 
PEKAK!!!DEAF!!TAU TAK???
                                           Wooo! Takut la seyh! And lately memang aku kurang selesa dengan telinga aku. Sumpah takut nak cakap kat mama sebab aku tau nanti mesti kau yang kena bahan balik. Daripada aku pekak dengar mama marah baik aku senyap je nyaaahh.hahahahah then one more thing yang leh wat aku pekak adalah habit korek telinga. Aku tak tau la kenapa aku suka sangat korek telinga sampai berdarah telinga aku ni. Pelik camne leh berdarah? Aku tak suka korek guna cotton bud. Aku suka guna sudu kecik tu haa..hahahahahha..korek la kau sampai sudah. Dah rasa pekak baru nak berenti hohohoho.. so nasihat aku



JANGAN DENGAR LAGU TERLAMPAU KUAT DAN JANGAN TERLALU TAKSUB KOREK TELINGA

Friday, May 6, 2011

~Masterchef Malaysia! how cool is that!!?


so akhirnya Masterchef telah membuka tirainya di Malaysia.
dan sesi uji bakat untuk rancangan ni dah mula start
aku tak ingat lah sesi uiji bakat tu kat mana yang aku ingat kau KDU COLLEGE kalau yang kat KL.
hahaha..alah bukan aku nak masuk pun kalau aku ingat audition tu.
so Masterchef ni ~mengikut pengetahuan aku lah~
dia akan ambil orang yang tak ada title chef and they just a common people who can cook very well in variety of meal and cuisine. so pertandingan ni sememangnya mencabar la kan.
untuk Masterchef Australia dey all memang ada high skill in cooking..
sumpah tak tipu.
tu tak tengok lagi kalau yang Masterchef Junior.
mak aih kau!
masak macam dah ada restaurant sendiri!
nak menagis aku tengok!sumpah hebat!!!
so dengan adanya Masterchef Malaysia
adakah rakyat Malaysia mempunyai bakat yang tersendiri dalam skill memasak mereka??
hahahahaha..kita tunggu dan lihat sahaja kerenah mereka!
oh yeah!

~woaahh! Dato' Najib! tak penat ke??RESPECT!

 
wooow!wooow!and wooow!
famous betul la Dato' Najib lately.
tengok berita je muka dia je setiap news.
perasmian tu perasmian ni.
celebrate pulak Hari Sikh  
after that jumpa Perdana Menteri Lesotho 
dah sudah jumpa
pergi pulak Hot FM melayan pendengar-pendengar tegar radio tu.
pheeeeewww!!
he is working that hard huh??
how can he manage his time??
RESPECT FOR THAT.
and i remember bila Faisal Ismail tanya dia macam mana dia release tekanan kerja dia
then dia jawab
"saya akan mengajak kawan-kawan saya untuk pergi bermain bola, squash dan juga ke gym"
woaaaaahhh!!!
see!!!!???
even Perdana Menteri yang sesibuk traficc jam kat jalan PUDU sekali pun.
beliau tetap spend masa untuk bersukan..
TERBAIK LAH!
RESPECT FOR YOU 
FROM SMALL YOUTH LIKE ME.

~hey girl im sorry if that entry hurts you~

i tak tau apa yang sedang berlaku ok?
i dont know what is happening in your life..
how's your day..
how's your health
when will u got your surgery
where are you  and plenty of question dat i barely ask u everytime texting you on the fone.
please dont misunderstood me.
you seems like u pissed off..
hey.i just wanna keep the friendship ok?
no hard feeling and no offence~its the same rite~
eventhough we dont have that special any relationship no more.
i hope you understand that i still respect you as my friend.
so please dont be that harsh on me
im just a person with small heart
and im not ashame to said that cuz im being realistic.yes i have small heart.
the things is i just wanna give you the jersey..
and of course i will handed you the jersey by my own hand.
no offence..purely. i wanna say sorry if the entry hurts you.
my bad ..

~nak bagi jersey awak. tu perkara yang saya nak sangat buat sekarang ni~


lost in the holiday!
hahahah..
but ada satu benda je yang aku betul-betul nak buat cuti ni.
yep. aku nak bagi jersey yang aku tempah kat orang yang sepatutnya aku bagi.
tak bagi-bagi lagi sampai la ke hari ni.
adeh! tah bila nak bagi pun aku tak tau.
nak tak nak aku kena bagi jugak sebab dah memang niat aku memang nak bagi dia.
~berapa banyak BAGI pun aku tak tahu la~
dah terang-terang ada nama dia and nombor favourite dia.
takan aku nak bagi orang lain. hak! memang tak la kan.
tapi aku tak tahu camne nak bagi ni.
macam ni la.
isnin ni aku g TS aku g tingkat 6 tempat aku selalu lepak dengan dia then aku just tinggal jersey tu kat situ?
ok?ke tak?
ke nak tinggal kat monorel?monorel mana??imbi??letak tengah-tengah jalan tu?hmm..
t kena pijak pulak..abis rosak..hmm..
tinggal kat KL SENTRAL?kat MCD tu? ke kat mana?
tak reti lah aku..
tengok lah esok lusa macam mana.
tanak hold lama-lama.
fone aku ni dah tak function dah. taleh contact dia.

~honestly..i think justin beiber need to gain weight a lil bit~


yep..
he need to gain more weight to look hotter!!h
hahahahaha!
no offence to Justin Beiber's die hard fan.
just wanna give an honest opinion.
Justin..
Go to the gym ok?
best of luck for u!!!
oh yeaaahh!!