There was an error in this gadget

Friday, April 8, 2011

~dalam tak sedar..aku memikul tanggungjawab yang besar..~

pejam celik pejam celik..
aku dah besar.sebesar badak air kat zoo negara bernama Benny..(tak percaya g a zoo negara tanya)
dan hidupnya aku dalam muka bumi ni sume atas ketentuan Illahi.
and dalam sedar atau tak,aku sebenarnya dah carry tggungjawab yang aku rasa.
teramat la BESAR..
haish..camne ye nak start..ok.Angah and Along Alhamdulillah dah kerja and abang aku yang atas aku ni pun Insyaallah akan ikut jejak abang ipar dia untuk bekerja di Brunei antara bulan 6 or bulan 7 ni.
so yang tinggal aku sorang je yang terkedek-kedek tercungap-cungap study kat UITM Jengka ni..^^
and for one thing yang aku rasa aku memang ditakdirkan untuk duduk dekat je dengan parent aku..
and for some reason aku rasa bersyukur sebab aku dekat dengan dey all.
bila aku dah umur 19 tahun ni aku tau yang aku perlu jaga and tengok-tengokkan dey all instead of focusing on my study.

kesian kat babah..risau dah nak suruh dia drive jauh-jauh..taknak dah kejadian haritu berulang lagi..and for some reason i dont know why aku tahu lambat insiden tu..tapi yang aku tau bila something camtu jadi..mama sebenarnya tanak anak dia risau and meggelabah..>adoi mama...of course la risau< 
so pasni nak balik KL bia dikyah jela drive..takyah la babah drive..tamo balik KL kalau dikyah tade..bahaya..tau.tau!..heee

bila dah besar ni lah tahu apa nak buat kat parent kan?yela..masa kecik-kecik dulu apa lah yang kita tau..tak pe..walau nakal mana pun kita..jahat mana pun kita masa kecik.bila dah besar.kita akan sedar sendiri..tak perlu orang cakap kita dah tau..
SO before its too late...
Berjasa lah kepada parent kita selagi ada masa...^^

P/S: final dah dekat..tapi tak jumpa parent lagi..next week la kot..^^



No comments: