There was an error in this gadget

Saturday, April 30, 2011

~RE: ni gegay saya jugak...hahahaha

nama dia EJ..
she's 19
gegay aku..
baik..
cool..
style..
hot chick when she dance!hahaha
mysterious?
naaaahh...i dun think so..haha..
friends forever dude!!!
I LOVE YA TOO!

Wednesday, April 27, 2011

~senyum je kalau ada masalah sekali pun..^^

aku memang suka senyum..
hahahah...biarlah orang kata aku orang gila ke hape ke..yang penting tu hobi aku
daripada kau bermasam muka mencuka..
lebih baik la senyum je..
hahahahaha^^
dan selama aku senyum tade pulak orang kata aku orang gila an..
ok je aku tengok dorang senyum balik je..
siap kalu jumpa bertegur sapa lagi..
walaupun tak kenal nama..haaa...
tu la kuasa senyum an..^^
buat la kalau tak percaya..^^

~camwhore with si Amirah syafawani..tongek..hahah^^





 gedik lah nak kiz2 plak..hahaha^^
 
hahahaa..ni classmate aku dari last sem agy..
sumpah kelakar and gila nak mampos.
last sem aku memang rapat gila ngan dia but this sem cam kurang sikit tapi tak tau la knapa..
hahaha..but still nice to each other..^^
rindu nak hangout ngn budak gila ni...^^
lalalalala...^^...AMIRA SYAFAWANI..^^

Sunday, April 24, 2011

~hahaha..tak sabar nak bukak buku baru~


okey seminggu lagi aku akan meninggalkan semester kedua aku kat UITM jengka ni.
and apa yang aku boleh cakap sem kali kinda mess up la..
cam serabut sikit..
hakk..
eh wait..
tiba-tiba trinagt ayesha cakap..
"jangan terhegeh-hegeh dengan orang yan tanak kita"
ok ayesha..thanks..
tiba-tiba je terkeluar daripada tema kan..hehehe..
but anyway life aku tak dela complicated sangat kat sini.
biasa-biasa je..buat hal sendiri sudah.
aku tak reti nak berserabut sangat kepala otak ni.
then benda yang dah lepas biarkan lepas.
aku ingat pulak quote ni ha..=="
"kau tak kan sedar orang sedang menghargai kau tapi kau akan sedar bila orang yang kau hargai tidak menghargai kau"
lagi sekali terkeluar dari lane perbualan..^^
and aku nak cakap satu je..
turun naik seseorang bergantung kapada behavior.
so nasib la.
terima jep apa yang bakal terjadi.
soo...hai sem 3..hazzy disini...^^

Thursday, April 21, 2011

~disaat aku study..~

 

baru nak start study memang a semangat..

 dah start tension
 tension tahap gaban tapir nak branak..
 mula menunjukkan hasil kerja
 hilang tahap kewarasan mental.
 sedih takde orang nak layan nama pun pukul 5 pagi.Ain unta and AA kuda da tidur
 da start psiko diri sendiri..
 tido sudah!!!
kembali bangun!!!!oh YEAH!!!!

Monday, April 18, 2011

~Jengka mencabar minda seorang pelajar....~






hahahaha...yeehhh
itulah itulah kebenarannya.,walopun aku satu haram pun tak tau apa aku buat selama study week ni.
aku tetap tabah denagn dugaan yang datang bertimpa-timpa..
dengan berbekalkan otak kreatif merapu macam aku..akhirnya aku mampu survive di hutan Jengka ini.
begitu juga dengan survivor lain iaitu Ain , Aa dan juga Ayu..semuanya selamat mengharungi weekend yang begitu mencabar minda sebagai remaja yang memberontak mahukan keriangan.
berbekalkan speaker , headfone dan juga lappy kesayangan masing-masing,
KAMI MAMPU MELAKUKAN KOTA KERIANGAN CIPTAAN kami.!!

hahahahahahhahaha
kami telah mampu memecah gegendang telinga sesiapa saja pada petang semalam dengan memasang speaker dan melayan lagu kpop , hip hop..rock dan sebagainya yang juga disertakan dengan tarian mengikut kepala sendiri..
dengan ada nya skill seperti melompat berlari dan berjalan kami mampu melakukan kareografi yang amat menarik sehingga mampu menerima pelbagai jenis kasut dan selipar hasil lemparan penuntut-penuntut U yang lain.terima kasih diatas selipar free yang telah disedekahkan.kami amat menghargainya..

KINI MASA UNTUK KEMBALI KE PANGKAL JALAN!!
MARI STUDY KAWAN-KAWAN!!!hahahahah

Sunday, April 17, 2011

~tak elok membenci~

 hmm..
yang dah lepas biarkan lepas.
tak elok menyimpan perasaan benci atau tak puas hati.
semua tu tak memberi sebarang manfaat pun.
hidup ni memang banyak cabaran dan dugaan.
yang berbeza,cara kita menghadapinya dan menyudahinya.
dan ya,
emosi kita sukar dikawal dan kadang-kadang ,
emosi yang mengawal diri dan bukan diri yang mengawal emosi
segala yang berlaku mungkin dirancang dan mungkin juga tidak.
yang tidak dirancang itu semua ketentuan Illahi.
dan Alhamdulillah bila saya kembali tenang.
semuanya berjalan dengan lancar.
dan sekali lagi
saya tidak menyimpan sebarang hasad dengki dan perasaan benci.
^^ terima kasih semua

Saturday, April 16, 2011

~saya sedey~

sedey gila rasa..
sakit dia..tatawu nak cakap macam mana.
aku dah agak dah.
memang macam tu pengakhiran dia..
its not gonna be a happy ending..
cukup la setakat tu je..
dah lah..aku dah tade words nak describe apa yang aku rasa sekarang.
dan memang bila aku memerlukan..
dia..
tah la..
dan bila dia dalam kesulitan..
aku sanggup..
sanggup kena maki..
kena hamun..
aku tak kesah asalkan aku rasa aku ada dengan dia.
sekarang..semua dah tak sama..
dia pergi..
perasaan dia bukan untuk aku lagi.
takpe..
cukup jela sampai disini..dan saya harap dia akan dapat apa yang dia 'suka'

mood : sedey PAROOOKKK!

Friday, April 15, 2011

~ berusaha buat biasa~

ye.memang saya berusaha dan berpura-pura buat biasa.
tapi dalam hati ni sumpah la weyh..tahu nak cakap cam ne..
aku sorang je yang rasa 
sekarang ni kalau boleh tak nak libatkan sesiapa pun.
cuba nak tenangkan diri sebab dah dekat sangat dah dengan final.
tanak la campurkan problem aku yang tak berapa nak problem tu kan.
but its ok.
aku tak pernah membenci sesiapa.
sesungguhnya itu bukan la perangai azali aku.
cuba meg'chill'kan diri..
bila terfikir je pasal benda buruk-buruk  aku terus cari something else untuk hilangkan vision tu..
warrrgghhh...>.<
susah la but..its ok..cuba hazzy..chaiyooookk!!



~kental sungguh hati kau gile!~


susah nak menahan diri dari menjadi luar dari kebiasaan.
seseorang yang berjaya memberi motivasi diri dan mempunyai mental yang sumpah kental giler je boleh buat.
bukan nak kata apa lah kan.
Manusia ni dah lumrah utama dia nak memuaskan hati sendiri dulu.
Tapi bila kita dah rasa orang lain tu lagi penting dari diri sendiri,,
tak terfikir ke yang orang tu penting buat kita??
of course la kaan..penting..kalau tak.tak buat macam tu..
tapi malang lah kalau kita bekorban untuk orang yang masih kabur-kabur lagi dengan keikhlasan kita.
Tapi takpe,kita bersabar dan cuba melupakan apa yang sudah berlalu.
Mungkin ada hikmah disebalik cerita di dalam cerita.
dan...
dalam cerita tu terselit pengajaran,pengalaman dan kepahitan.
ambik jela mana yang perlu..
ok??.
dan suatu hari nanti segalanya akan berubah jugak..cuma masa je yang menentukan segalanya..
~sekian~

Wednesday, April 13, 2011

~muka nak mintak penyepak..hahahaha^^

hahahaha..muka baru pas kena bahan dengan mama..
lebih kurang camni lah muka aku bila kena marah dengan mama aku..
hahahaha..kelakar gile..bila aku tengok banyak kali cam nak bagi penyepak je satu kat dalam dalam gambar kat atas,sumpah gedik..!

Tuesday, April 12, 2011

~kaki kutuk??fuuwaaahhh!~

ok guys walau apa pun yang terjadi..cubalah berfikiran positif..
jatuh tergelincir di tengah-tengah cafe di khalayak ramai pun,cuba untuk berfikiran positif~aku lah tuh~
hahaha..
kepada mulut-mulut jahat yang sentiasa nak melemparkan kutukan-kutukan anda..
silalah teruskan dengan perangai anda itu..
sesuai sangat lah kamu semua bergaul sesama sendiri..
maka berkutukan la kamu semua tentang orang lain seolah-olah kau saja lah yang sempurna,,
hahahaha...blueeekk!!
apa-apa pun aku doakan yang terbaik untuk kamu semua.
aku just nak ingatkan kau bahawa kata-kata kau itu suatu hari nanti memakan diri sendiri..
kau hanya menunggu masa je..
jangan sampai semua orang nampak diri kamu yang sebenar..
tatkala kau cuba untuk sembunyi di sebalik cengkerang kura-kura kau tu
dah ramai orang tahu..
pepandai la deme ye..jangan ingat aku lupa kata-kata kau yang cukup buat aku sakit hati..^^
SEE YOU WHEN YOU FALL
SAME LIKE YOU SEE OTHER'S FALL..
WAIT FOR YOUR TURN..

Monday, April 11, 2011

~jauh hati dengan segala-galanya..~

makin jauh dengan segala-gala nya..
dekat dengan apa?
dekat dengan hati dan perasaan sendiri je.
buat apa pun kau kesah apa?
sampai satu masa kau akan tahu apa yang aku rasa.
dan aku harap kita akan jadi sedia kala?
masa mungkin tak berjanji dengan kita,
tapi...kata-kata?
tapi apa je yang ada dengan kata-kata?
manusia mudah berdusta..
dalam hati kata cinta..
betul ke??
macam tak percaya je..
percaya atau tak itu terpulang la der..

~bila dah lama camni..mula la booringg...~

kebosanan yang amat dirasai..
so boosaaann..
tak tahu nak buat apa.baca la buku sampai termuntah.
malas nak layan apa-apa lagi..
jauh hati?tak de lah.sapa lah saya ni..
tak penting pun..
anyway..
what a boring day..
hari-hari macam ni boleh mati kering aku..aduuuii..>.<"

Sunday, April 10, 2011

~exam oh exam!~


Hey..hey..hey..!
Final dah dekat..
Ok disebabkan preparation di tahap yang boleh lah dikatakan repeat semua paper next sem..
Maka menggelabah badak  la aku kann..
Ada dua minggu lagi so I think its  gonna be a tough week..==”
Terjun bangunan dan bunuh diri is not an option sekarang ni..its too late..hahaha^^
Even otak udang galah camne sekali pun aku nak menghadapi final untuk sem ni,
Aku tetap kena tabah menghadapi semua badai itu..cheewaaaah!!hahaha
Apa-apa pun yang paling penting pencil box aku sentiasa dilengkapi senjata-senjata utama seperti yang dibawah:
(ni senjata untuk aku je..untuk korang aku tak tau)hahahaha
*pen biru = 2 batang check!
*pen hitam = 1 batang check!
*Highlighter = 1 batang check!
*Pembaris = 1 batang check!
*Calculator Casio fx-570MS = check!

DONE.!!
Ok..aku dah ready nak masuk FINAL EXAM..
Hahahahahahhahaha!!
Bagus sangat la tu masuk OTAK KOSONG..
Anyway..for anyone yang ada FINAL EXAM ke..COMMON TEST.or EXAM LESEN KERETA ke..
GUDLUCK from HAZZY FOR ANSWERING THE QUESTION..^^
SALUT!!!^^

~archery tournament~hahahaha^^




Eheyyy..weekend yang bosan nya ditahap kebimbangan,,
Walaupun aku sedar minggu depan adalah minggu yang paling mencabar minda aku sebagai manusia lemah..
Namun aku tetap buat bodoh je..heee..lambakan assingnment lansung aku tak pedulikan.hehe
No la..aku tengah ondaway nak ciapkan la ni..
*Marketing
*Archery
Eh wait!!tadi kata berlambak???mane?
dua pun aku dah rasa berlambak bro..==”
Hohohoho..ok cakap sal archery hari sabtu yang lalu aku ada tournament disebabkan aku adalah ahli KO ARCHERY..so diWAJIBKAN menyertai
Walaupun tanpa rela..hakkk..aku ni sumpah la tak reti nak panah memanah bagai ni weyh..tapi nak wat cane..markah aku depend kat involvement aku.
Weh..tanak aku repeat KO..memang tak la laa..==”
Dan seperti yang telah diduga..score sheet aku leh la dikatakan lebih kurang *shit jugak la kan..heee..
So aku berjaya untuk TIDAK melayakkan diri ke peringkat seterusnya..hee..~sumpah aku suka~ ^^
Suka tak suka sebenarnya archery bukan la satu sukan yang semua orang dapat merasa.
Kadang-kadang aku bersyukur sebab dapat merasa macam mana nak shooting using the arrow and bow.
Actually it’s a fun thing.wey.bukan nak cakap apa la kan..
Wakil Malaysia pun berlatih kat sini..so what do u expect more..tak payah nak pegi Bukit Jalil nak tengok dey all..petang-petang tengok atlit taraf dunia main.
AMACAM?berani??hahahaha..
So aku bukan tak suka archery just tu memang bukan bidang aku..nak buat macam mana kan?kita tak boleh paksa ^^



Saturday, April 9, 2011

~make up and bola??hey..chill la...^^~




 
Haa,tepat sekali!make up ke tak make up ke..its didn’t make a lot of differ kalau someone tu selesa dengan diri dia.tergerak hati untuk tulis entry kali ni sebab its not fair bila the other side of people cam tak puas hati kenapa perlu make up or tak perlu make up..heyy..guys come on..^^ tak perlu kot pertikaikan a girl need a make up or not.heee. ok maybe some girls tak suka and maybe some just cannot leave the home without it..so..what?is it a big deal?i don’t think so..hahahaha..sama lah jugak dengan boys pon.girls pun tak perlulah pertikaikan kenapa lelaki suka bola sebab tak semua lelaki suka bola kan?ok


normal situation sebab aku lalui kedua-dua situasi ni..^^

Salah seorang girlfriend aku bersuara:
“aku faham lah kenapa budak laki suka sangat main bola..aku rasa bola tu macam permainan bodoh je
Tak de bola tu kat kaki mula la dikejar-kejar..bila dah dapat disepak-sepak pulak..haish..ape la..>.<”
Dan…
Salah seorang rakan dari kaum Adam pula bersuara:
“aku sumpah tak tak faham kenapa lah dak perempuan ni suka sangat bermekap.mekap punya lah lama.
t dah malam sama gak..kene gak cuci muka tu”

woooww..
aku tak backup mana-mana..sebab aku sentiasa berada di tengah antara mereka..hahaha.
bagi aku make up bila rasa perlu dan kalau dah terbiasa.apa salah nya nak pakai hari-hari pun.tak menyusahkan orang lain pun
.lainla kalau ada orang lain yang iri hati dengan u all kan?hehe..tu Wallahuallam.
Dan untuk bola pula.aku suka bola.ye..aku suka bola..dan..aku main futsal.no doubt about that.so..bola bukan satu permainan yang bodoh.
Bola adalah satu permainan yang mampu memberi kepuasan kepada diri sendiri.kalah menang bukan tajuk utama tapi yang penting
How u play the game and how u use ur skill to play..^^
So..conclusion is?
Explore your brain and search for the right feel..^^
Adios!


Friday, April 8, 2011

~tiba-tiba pakai baju chelsea ni kenapa???


phhuuufttt...
the thing is..aku bukan la kipas susah mati Chelsea..
and aku pakai ni pun sebab terpaksa..takde lah terpaksa mana kan..tapi..tah..no feeling at all..
IM THE BIGGEST DIE HARD FAN OF MUFC OK??hahahaha
and no offence for the other football club la..tak nak fighting-fighting kat sini..
aku saja je membeli baju ni..menggedik itu adalah sifat natural ku.
tak leh nak wat pe la kaan..
aku lek je..pakai la jersey apa pun..yang penting ok je..^^
seorang badak biru sangat sukan kan chelsea..so..as her bestfriend..aku pun tumpang la sekaki suka..
suka tak suka je tu..hahahahaha^^
nahhh...badak biru...ur baju...hahahah^^..
nak tak bleh blah..nak keitaro je..19 tu num fav a konon..hehehehe naahh..pakai la..^^




~dalam tak sedar..aku memikul tanggungjawab yang besar..~

pejam celik pejam celik..
aku dah besar.sebesar badak air kat zoo negara bernama Benny..(tak percaya g a zoo negara tanya)
dan hidupnya aku dalam muka bumi ni sume atas ketentuan Illahi.
and dalam sedar atau tak,aku sebenarnya dah carry tggungjawab yang aku rasa.
teramat la BESAR..
haish..camne ye nak start..ok.Angah and Along Alhamdulillah dah kerja and abang aku yang atas aku ni pun Insyaallah akan ikut jejak abang ipar dia untuk bekerja di Brunei antara bulan 6 or bulan 7 ni.
so yang tinggal aku sorang je yang terkedek-kedek tercungap-cungap study kat UITM Jengka ni..^^
and for one thing yang aku rasa aku memang ditakdirkan untuk duduk dekat je dengan parent aku..
and for some reason aku rasa bersyukur sebab aku dekat dengan dey all.
bila aku dah umur 19 tahun ni aku tau yang aku perlu jaga and tengok-tengokkan dey all instead of focusing on my study.

kesian kat babah..risau dah nak suruh dia drive jauh-jauh..taknak dah kejadian haritu berulang lagi..and for some reason i dont know why aku tahu lambat insiden tu..tapi yang aku tau bila something camtu jadi..mama sebenarnya tanak anak dia risau and meggelabah..>adoi mama...of course la risau< 
so pasni nak balik KL bia dikyah jela drive..takyah la babah drive..tamo balik KL kalau dikyah tade..bahaya..tau.tau!..heee

bila dah besar ni lah tahu apa nak buat kat parent kan?yela..masa kecik-kecik dulu apa lah yang kita tau..tak pe..walau nakal mana pun kita..jahat mana pun kita masa kecik.bila dah besar.kita akan sedar sendiri..tak perlu orang cakap kita dah tau..
SO before its too late...
Berjasa lah kepada parent kita selagi ada masa...^^

P/S: final dah dekat..tapi tak jumpa parent lagi..next week la kot..^^



Sunday, April 3, 2011

~terima kasih bro iNGShahz!

ok..nak berterima kasih sangat-sangat kat bro ING sebab spend time dengan adik muncet selama satu malam..haaaakk..ehem2!!heeee...best woooo..karok..sampai lembik...haaakk..^^...sonok lahh...share cerita...pas hard disk dah penuh a kata kan...^^..thwahahahahaha...kelakar laa....haaa...thank for the PLAYBOY perfume tau..baik tul la abang ni..mecih banyak-banyak....^^
suka perfume ni lah!!!^^ heeee

~kaki badak...


bila badak bertemu badak..maka berkawan la badak-badak itu...heeee..ni la contoh kaki badak yang telah bertemu...maka terjadilah episode sepak menyepak bersama badak biru dan badak air...sweet kaah???haaaa..kaum2 badak memang camni.memang tak boleh buat apa lah kan....terima je la....Terima kasih badak biru...teman saya jalan-jalan..biasa lah..badak biru ni dok bandar an...bab tu dia leh warna badan dia wana biru...badak air orang kampung...sooo..warna netral je.thwehehehehe^^...anyway..nice weekend with u..thx a lot...^^

~lupa member lama?nope..tak pernah...


lupa kat member lama??
certainly not la...
tak pernah pun..cuma..tah la..everything change..
its not like im changed..
as the time goes by..we have to follow the flow..
tak boleh pandang belakang lagi..
kalau stil camtu jugak..sampai bila pun tak berkembang..
friend still friend..
tak pernah terfikir pun nak buang-buang kawan ni..
heee..ingat ni facebook ke nak reomove-remove bagai..haaakk..
chill k??
kawan biar infinity musuh biar negative..^^

~perlu ke nak fight fight sape lagi hensem??OMG!!pathetic!


omg!!

what a childish laa..
perlu ke nak fight-fight and banding kan sapa smart sape cool sape tu sape ni??

errr...
i dont think so...hakk...buat elk je dah lah..kalau rasa diri tu ok..then ok la.
tak perlu lah sampai nak fight-fight bagai sampai makan diri k??
just be what you wanna be and dont be someone else who are not you..
its not worth it..seriously..it is...
kalau tak percaya ..buat laa..^^
hensem ke tak ke..its not really that important..
yang penting hati tu...
heeee...


~FINAL !!!duhhh...=="



wooowooowoowoo!!
like sewious shit...!!
final dah dekat nak mampos..
any preparation??
naaahh ah!!
nothing dude!nothing!>.<"
the things is..i should study from now on..stop thinking about craps and all that rubbish stuff..
need to focus more..like sewiously...i have to put a lot of effort on ECO and ACC...
bakpe lah aku ni benak sangat nak terima ECO and ACC pun aku tak tahu lah...
HELP ME GUYS!!grrrr...

POKEMON TOL!!!