There was an error in this gadget

Monday, February 28, 2011

~bermain..JATUH..sakit..berparut..~



sori sangat kalau aku lain..

aku suka main!!

jom bermain!!

aku kan lembab..bodoh-bodoh..bengong-bengong sikit..

tahniah la...

aku suka..

tiba-tiba aku jatuh..

lutut aku terluka besar pulak tu..

aku marah..

aku tak nak main lagi..

tak kan dah jatuh still nak senyum-senyum lagi..

aku pun pakai la plaster..

letak minyak afiat together with minyak gamat..

bila dah lama..
ok dah la..

tapi..
parut dia buruk la..
tak nak hilang..
cane nak hilangkan..???
susah lah...
biar jela..
buat jadi pengajaran

P/S: saya suka bermain dan suka bermonoloq dalaman..>ee takotnya<



Tuesday, February 22, 2011

~rasa terCABAR atau DOWN?~

tercabar ke??
or down?
weh panas jer telinga ni.
test ECO hari Jumaat ni.
Lepas kena maki apa perlu aku buat?
rasa down or wat dia terKEJUT dengan result gempak?
kalau aku tny u all mesti la u all cakap wat result GEMPAK an..
then makna nya aku pun perlu laaaa study cam nak GEMPAK la jugak aaaann,,,

Monday, February 21, 2011




hmmm...bosan la tade training..
makin gemuk aku rasa..
ini tak oleh jadi..dah rehat seminggu..aku rasa aku da lost..!!
argghh!!nak sepak bola la!!grrr..hehehee
lek lu..simpan tenaga.
ah kentut..simpan tenaga apa..simpan lemak...
kikikiki..
seb bek ada anis..
slalu la teman aku training ea..hehehe^^
mecih dude!!!
hahahaha^^

Friday, February 18, 2011

~ARRRGHHH FUCCCCCCCCCCCKKKKK!!!!~

BODOH BABI BANGANG DAN SIAL..

TAHNIAH LAH...

AWAK MEMANG SWEET..

BABI KIMAK.

BULLSHIT ASSHOLE..

SEKALI LAGI HATI HANCUR..

SALAH AKU

AKU HANTU

AKU LAH BABI

AKU LAH SETAN.

OK..SEKIAN. TERIMA KASIH

Thursday, February 17, 2011

~pernah terfikir untuk bunuh diri?aduuh..jangan...




bunuh diri?huffftt..memang tak lah..bila cakap macam tu mula lah orang cakap:

"kau tade problem leh ah kau cakap",

"kau taya nak cakap lebih la.t kau rasa la",

hahaha..best kan?hmm..tah la..slama aku hidup tak pernah pulak aku terfikir nak bunuh diri. Aku baru hidup 19 tahun.tak sampai 2 dekad lagi hidup..

BUNUH DIRI?? not an option..SORRY...

selagi ada waktu untuk hidup..hiduplah..live your life..jauhkan dari masalah..its all depend on u la whether u all nak ada problem or not...live is all about an option..kalau u decide tana wat masalah then u tade la masalah..if u deal with something wrong or what so ever..then deal with the consequences..ready for anything..and pandai-pandai la nak solve kan..hidup jangan suka menyalahkan oang lain.salahkan diri sendiri dulu..

P/S : ye saya tau hidup tak selalunya happy.. :)

~CANCER..beringat lah....



hmm..lately.kalau sakit je mesti melibatkan cancer.weh..ni bukan hal main-main tau.takot aku dengar.Macam2 aku dengar dari orang yang ada pengalaman and kenalan rapat orang yang kena cancer.seksa tau cancer ni.cost perubatan?sumpah mahal.nak kimo lagi..ubat dia lagi.memang tak la.

nasihat inofficial: @kalau jatuh walaupun sikit jangan dibiarkan.pergi check doctor(cancer tulang)
@sentiasa bersenam keluarkan peluh..
@jangan jadikan tidur sebagai hobi sebab tidur makanan cancer.
@jaga pemakanan.(cancer hati)
@jangan merokok(tolonglah saya benci rokok)

nak explain banyak-banyak nanti orang kata aku syok sendiri.
bukan apa..aku post ni pun atas sebab yang tertentu...
its too personal....
for you...i pray...

p/s: pergilah lakukan aktiviti yang sihat..kurangkan merokok...

~antara pagi petang dan malam..mana yang terbaik?

hahahaha..kalau kau tanya aku la soklan macam ni....
mmg comfirm2 la aku jawab petang....
sebab pe??petang2 sepak bola....
sepak orang pun boleh...
petang2 tengok orang main...
lari sana sini..
petang petang tengok orang berkayuh...
fuaaaaahhhh....^^
petang2 tengok beruk bergayut ats pokok...
fuaaaaahhhh..^^
petang2 tengok team bola jaring training...
FUAAAAAAAAAAAAAAAAHHH...
hahahahahahha..
men2 jer..^^

Wednesday, February 16, 2011

~ SAYA SAYANG TEAMATES SAYA..^^~

*comey je kak adah n kak sha zha

MELAKA 12 FEBRUARY 2011......

Tuesday, February 15, 2011

~Melaka??sumpah best!

hahahaha..ok..
weekend yang sangat best..
dapat no 3 dalam rebut piala pengarah.
tak bangga malahan kena buat lagi bagus lagi ya..^^

omg!its a bonus!
dia datang dari Segamat ke Melaka nak jumpa saya.
Terbaik kan?
Comel jer..^^
Spend time..
sweet meh!
sonok!!
hahahahhaa..^^
terima kasih awak...^^
macam pergi trip lak kat Melaka an..^^

p/s:saya seronok..!!!harap awak pun sama..^^

Tuesday, February 8, 2011

~awak jahat,bodoh dan berdosa!?? sapa yang layak untuk berkata begitu?



apa semua ni?


tiba-tiba persoalan ni trkeluar dari pale otak aku?ok wait?kenapa ni?
nothing.just terbaca dalam some kind of blog talking about this kinda sensitive polemic.tah la bagi aku perkara tu tak perlu diperbesarkan pun.Tapi.biasalah manusia. Tak pernah puas kalau tak mengata pasal orang. you know macam dah tak de mende lain nak diperbincangkan salain daripada topic tu. Padahal baiklah kau take serious sal family kau,kerja kau.isteri
kau.boyfriend kau.anak-anak kau daripada kau mengata certain-certain people yang tak pernah cari pasal dengan you all. You all sibuk-sibuk. Bukan niat nak backup or apa tapi its better u all jaga tepi kain u all sendiri la.(i mention this thing to all ppl yang berfikiran kolot dan otak sempit cam lubang cacing ya!)you all dok mengutuk tentang they all tu kenapa?kau rasa diri tu dah perfect sangat sampai sesuka hati kau nak judge orang whether dey all bai
k ke jahat?hey came on la old people. Tak payah la berfikiran tua sangat k?kau sibuk cakap berubah lah. Berdosa lah apa lah. kau fikir lah kau tak ada banyak dosa ke before kau cakap kat orang lain?parent they all tak bising pun.. come on la weh..stop it la..kalau solat kau penuh 5 waktu sehari semalam.wudu' kau pun perfect. Tajwid pembacaan Al-Quran kau perfect. Stiap masa pun bertasbih,tu takde masalah la. Tapi kalau kau rasa diri kau tade ciri-ciri tu.hey tolong la. Baiki diri sendiri dulu k?

P/s:MAAF terkasar bahasa. Saya tak perfect. senang cerita..........

Sunday, February 6, 2011

~tersedar..~


Waaa..arini tak buat pape pun.

Tapi pagi tadi dikejutkan dengan ketukan di tingkap dan jeritan mama memanggil namaku.

Aku tersedar.oh.mamai sungguh!!..

Tunngg!!tunggg !!tunng!!” tingkap diketuk,

“jirah!bagun-bangun.tolong mama kat lua ni jap”.

Aku pun membuka mata.

“euhhmmm..k..jap-jap…..”…aku tertido semula.

Tunng!!tunnngg!tungg!!tingkap diketuk lagi..

“ye..ye…japp…”aku pun bangun la dengan tak basuh muka nya…mamai tahap anak cipan baru lahir.

“ehmm..nak wat pe nie ma??”

“nieh..angkut sume keladi ni buang kat tempat selalu buang sampah tu”

Tanpa banyak tanya aku pun pergi la buat. Aktiviti aku pagi ni mengukut sampah dan membuang sisa –sisa organik ke tempat yang sepatutnya.

Tiba-tiba aku terkenang kembali bagaimana sikap aku sebelum aku belum matang. Aku sumpah pemalas nak mampus kalau disuruh buat kerja. Dah la kuat melawan.aduii..kalau la boleh aku undurkan masa.aku nak je tarik balik kata-kata aku tuh.perrghh..banyak dosa aku ni. Kena mintak ampun banyak-banyak sebelum aku mati.SYURGA kan terletak di bawah tapak kaki ibu. Then aku terfikir jugak. Kalau bukan aku yang nak tolong. Siapa la lagi kan. Bukan nak cakap abang dan kakak aku tak tolong. Bukan. Cuma dey all busy la dengan urusan masing-masing.kakak sulong aku da pun ada family. Hubby dia pulak kerja kat Brunei.so lau cuti ofc lah dia nak spend time dengan hubby and anak dia kan.my first brother pulak susah la nak tengok dia kat Malaysia apatah lagi kat rumah.orang dah biasa kerja kat oversea ni memang susah nak balik rumah.cuti ntah bila je. Bila balik ofc la nak spend time dengan tuning dia. Tak salahkan dia sikit pun. Adat la orang bercinta kan.da lame dok oversea,berjauhan lak ngan orang yang kita sayang. Memang tak la kan.hehehe. My second brother still blaja kat UTM Skudai. Dia ni pun busy jugak dengan study dia. Final year. Banyak benda nak kena buat. Insyaallah dia pun akan ikut jejak langkah my first bro nak keje luar dari Malaysia. I hope offer tu dia akan dapat. Amin.tapi tak comfirm lagi. Aku hanya mampu berdoa. Akhir sekali tinggal lah aku. Si bongsu yang selalu buat hal. Masih lagi belajar. Diploma in business study kat UITM Jengka. so busy apa nye lau tengah-tengah cuti ni kan. Pelah salahnya tolong parent. Bukan selalu. Dekat je pun rumah aku dengan UITM tu.So tiap-tiap minggu pun aku leh balik. Parent aku dah muak dah tengok muka aku ni ha..hehehehe.^^.tapi tu lah kan. Nak buat macam mana. Bila dah besar ni baru la tahu and besar tanggungjawab kat parent. Bab –bab buat kerja fizikal aku no hal je. Bila sampai bab study.hadoii.. memang la aku ni ada penyakit M.MALAS.hahaha.nak tak nak. Blaja jela hazzy. Selagi ada masa.study je.okeyh?come on hazzy.u can do it.!ayat common la..^^

~Ouch.kejujuran yang akhirnya memakan diri.~




Tapi.saya tak mampu untuk menipu.

Tak sanggup nak khianati kepercayaan orang kat aku.

Tapi apakan daya.

Tak semestinya kejujuran itu membawa kepada kegembiraan.

Tapi memang itu lah yang aku rasa sekarang.

Tak sangka boleh jadi macam ni.

Terus terang cakap.

saya sedih.

Apatah lagi orang yang rasa dikhianati tu.

Maafkan saya.

Tapi tolong lah paham.

Awak tahu kan.

Susah lah takde awak.

Rasa lain sangat.

Awak ,tolong saya

Buat kali terakhir,

Saya minta maaf sangat-sangat.