There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

~sekarang,saya tau apa yang kamu nak~

awak nak berubah kan?
tu cukup bagus..
berubah ke arah kebaikan.
saya cukup bangga dengan awak.
bila awak dah berjaya nanti.
awak jangan lupa saya ya.
doakan saya.
supaya tenang menjalani hidup.
saya doakan dunia akhirat awak.
saya bertuah dapat kenal awak.
terima kasih banyak-banyak.
awak banyak ajar saya tentang erti kehidupan.
awak.terima kasih.
saya sayang awak.
semoga jumpa lagi.
Insyaallah..

Sunday, January 30, 2011

~Pilihanraya di LABIS?~





okeh.kecoh betul.
aku tak berpihak pada sapa.
tapi aku sumpah tergelak dengan segala mainan politik.
bila dekat je dengan pilihanraya.
macam-macam kempen buat.
hohohoh..
ada yang sampai buat surat MC mintak cuti sampai seminggu bai.
tengok-tengok pergi berkempen tolong isteri tersaynag.
bagus kan dapat suami cam tu?
hehehe

kecoh!kecoh!
tah apa.
then ada lah yang tak puas hati.report sana sini.
kelakar dowh.
tapi tak pelah.
tu semua taktik yang mereka rasa bagus untuk attract orang mengundi.
jadi terpulang lah kepada rakyat untuk memilih pemimpin.

tak ada niat nak menyebelahi sesiapa.
tetapi melihat kepada kestabilan politik dan ekonomi.
saya rasa.parti kerajaan sepatutnya menjadi pilihan.

sekian.salam SATU MALAYSIA

Thursday, January 27, 2011

~chinese new year~

sok balik cuti chinese new year.
hm.tak excited pun nak balik.
biasa biasa je.
hmm..
anyway. just nak wish to all
my chinese friend.
expecially.my bro AR LING.
huhuuhuhu..
SELAMAT TAHUN BARU CINA.
mau limau mandarin boleh?hehehehe^^
boleh la..
angpau pun kalau bermurah hati.hulur hulur la.
anyway.
HAPPY CHINESE NEW YEAR TOO ALL CHINESE.
have a great holiday..^^

~hari yang penuh BEREMOSI.~

semau orng pun nak emosi.
ada je benda tak kena.
salah sana.salah sini.
adoi.
susah betul.
tak pela.
sahabat sahabat ku.
bersabar lah menghadapi dugaan ok.
kepada titi.
nape awak emosi sangat ni?
takot saya tengok awak.
saya harap awak ok lepas ni.
tak suka tengok dahi awak berkerut.

Tuesday, January 25, 2011

~lantak la wey main futsal lagi bgus!~

heh penat pikir pasal orang lain.
aku dah malas dah..
okeh!!
mari pikir tentang diri sendiri.
fuwaaahh!!.
semakin hari aku rasa kaki aku semakin buruk
tapi kesah pulak aku an.
tak sabar aku nak tambahkan biru kat kaki aku nieh.
eish sungguh ku tak sangggguuuupp..
menambah lebam..amm..amm amm..
hehehehe...
pehal?kau kenapa?
kutuk aku?
kutuk la...
kesah plak aku ...
weeeekkkk.... :p

fuck u.
futsal futsal.
kenapalah kau buat hidup aku macam ni..
takde orang paham doe.
aku sorang je paham.
hari2 bola tu jela yang dengar aku mengadu.
tade orang lain.
Alhamdulillah.mengadu kat bola pun boleeeeeeeeyyyy.... :)
memahami la sial bola!!
thx a lot!


~bersabar dan buat bodoh~



hmm.tak pe.
aku anggap ni semua ujian.
aku tak rasa aku rugi kalau aku bersabar.
melenting awal-awal pun tak guna.
yang penting.
aku tau tahap aku kat mana.
biar lah apa orang nak cakap.
semua orang dianugerahkan mulut.
cakap selagi boleh.
jaga hati ke.
tak jaga hati ke.
itu pilihan diri sendiri.
tak pe.
aku tak kisah.
aku nak orang happy je ada dengan aku.
tu pun dah cukup.
duduk sorang2.
fikir.
tenangkan fikiran.
dengar lagu.
tak payah fikir pasal orang lain.
susah dowh.
bila down.
semua pun effect.
hm.
tak pelah.tu je nak cakap.
nak diam je lepas ni boleh?
hm...
aku diam pun.
bukan effect pape.
ada je benda nak cakap.
lantak lah.
bercakap selagi boleh. ^^

Monday, January 24, 2011

~kejadian seram di BLOK A?..aku tak sure..


okeh tanggal 19 haribulan yang lalu.jatuh pada hari khamis,aku bersama2 dengan sis angkat aku sis ana bersama kawannya sis bella telah hangout bersama2 untuk melepaskan rindu terhadap satu sama lain.selepas ber-hangout di cafe,berpindah pula ke blok K dan naik untuk melawat bilik aku yang cam tongkang pecah tu.Lepas habis maghrib and aku pun da wangi2 dan hensem2 mula bersiap untuk ke cafe semula untuk makan.Kemudian,aku berhasrat untuk melawat bilik aku di blok A~cane lak la aku dapat bilik kat blok A ni?hohoho..kerdit bro Afdal and coach Mie yang bersusah payah deal secara blackmarket untuk bagi aku tempat tinggal,haish.rasa cam anak terbuang pulak aku.hehehe.>.<

sambung cerita...

kemudian kami pun melangkahkan kaki kami ke blok A tingkat 4 no bilik 425.
hmm..nampaknya.aras ni sungguh sunyi memandangkan dalam bilik tu aku sorang je kot yang ada.adoi.katil tak boleh nak banyak lagi.hm.memang tak la kan aku nak duduk dalam tu sorang.eish.seram aku.

..then aku pun pegi la bukak pintu.adoi..masuk2 bukak lampu sume tiba-tiba...
babi....nape la ada taik kucing lak dalm bilik..memang tak la kaaaaann!!>.<
tah macam mana tah datang kucing dalam bilik ni.tu tak pe lagi.pastu tengok pulak keadaan syiling dia.syiling tak boleh nak belobang beeesaaaa la gi annn!!bongok tol!!>.<

then kami endahkan semua itu..kami teruskan dengan perjuangan kami ,berborak sampai kering air liur.blaaaa,,blaaaa ,,blaaaa...

tiba-tiba...

"ey jom la bella da pukul berapa da ni.t achik bising la ana tak balik bilik lagi"kata sis ana.
..."ok2 jom la.lagipun da lewat ni" reply sis bella.

kami pun keluar lah daripada kamar A425 itu..

aku tiba-tiba pelik...

"kak ana..mana sliper saya?"aku melihat sekeliling....

"mane sebelah lagi sliper adik?sume orang tertanya2.

aku sungguh meNYIRAP bandung..

aii..ni dah lebih nak main2 ngan aku..babi la an.aku pun decide nak balik jalan kaki ayam je..

kak bella plak suruh aku amek je dulu sliper orang lain kat bilik orang lain.
aku memang tak la kan.tak nak la.aku tak suka pinjam barang orang tanpa izin.huhuh.

cari punya cari..and then akhirnya.......jumpa...
jumpa di mana??..??

berdekatan..dengan...tangga..

sliper aku diletakkan di bawah tempat letak telefon berbentuk tiga segi(sekiranya anda penghuni di kompleks siswi anda tahu apa yang saya maksudkan)

aku mula bengang...dan bersuara...

"wei babi la!!!!kau tak puas hati datang la depan2..tak payah la nak main sorok-sorok sliper la babi!!sumpah kurang ajar!setan tol!"

kakak2 ku cuba menenangkan hati aku dan mula beredar........

setelah menghantar mereka pulang ke pagar kompleks dan mengucapkan selamat tinggal...
tiba2 aku terfikir..pelbagai soalan melanda kotak fikiran aku nieh

eh.siapa yang sorok sliper aku tadi ek?
bukan ke yang duduk kat blok atas tingkat 4 tu dak senior yang cgpa tak pas ke?

sal plak dorang nak men sorok2 sliper aku?takan la dorang tade keje lain nak buat..

aku dah la tak kenal sape2 kat situ....

dak siswi jarang wat dajal kat orang melainkan kita kenal rapat dgn someone tu...

aku mula ragu-ragu..

aku tengok jam....11.45malam...khamis...15 minit lagi kul 12..hari jumaat...

oh fuck..malam jumaat....................................................>.<"





Thursday, January 20, 2011

~enough.

ok enough talking.
im tired.
i got limit.
sometime,
when u talk,
think about others feeling,
u have to think,
sometime.
i just not into it.
faking it is the most hard things to do.
hope you understand.
when im not talking.
thats mean.
im not ok.
for thousand time i said,
i dont wanna get to be the old me.
sorry for being mean,

~weew.i miss u~



im sorry.
because i feel like im not there when u need me.
miss to spend with u.
yang penting sekali,
i feel like im such a loser.
loser and loser.
really need u.
now and forever.

Friday, January 14, 2011

~awww..thx for this jersey ....^^







babe..thanks a lot for this jersey.i really love it.
i love red!! and i know.u love blue.
hahaha(^^,)V
sweet la.
i suka.
awak.
thx.
one day.
saya nak awak tengok saya main futsal.
hehehe^^
walaupun saya tak hebat main.
tapi,
saya nak jugak awak tengok saya main.^^
thx a lot for this jersey.^^

p/s:i'll put name and num on this jersey..^^

Thursday, January 13, 2011

~saya memerlukan sokongan..bukan tekanan~
























1.ok let say...may life is getting very challenging nowadays,,,
but i know..its a apart of the nature..i never know how to be a wise man if i never
face the challenges in my life...

2.damn,,,its hard,,,,>.<
sorry..susahnya nak hadapi semua ni...
aku try everything just to make things right,,,

3.but i think..i have to work harder..i guess GOD wanna make me realize..
things never work better with true guts..
never mind,,,i will try,,,

4.everyone wanna leave me....
if that so..just leave...
saya da tak larat nak pujuk...
awak tak nak saya...
so...go on..
saya bosan hidup suka puaskan hati orang sedangkan...
HATI SAYA SEDANG SAKIT...

5.saya tetap dengan FUTSAL saya..
tak ada orang boleh halang..
maaf...tolong jangan halang..
saya tak suka..

6.awak..saya nak awak support saya,,,
bila awak baca..awak tau..perenggan ni untuk awak,,
lain kali jangan main2 lagi tau,,nanti saya meletup lagi
again,im sorry...
p/s:i love u..

7.saya penat menyusahkan parent saya,,,
mama...abah...thank for everything,,,
adik cuba yang terbaik untuk jadi anak yang berguna...






Saturday, January 8, 2011

~WOWOWO!!wht a great weekend!






wooow!!wooow!!and woow!!..THANK to KEITARO,FARA ATIQAH(adeq) ACHUEe and WANA..i dun know how to find wana's pict...so..sorry ta letak.. woot..^^.sori tau curik pict u all..^^hahahahhaah



dats all i wanna say...what a great weekend with THEM and what a great weekend with u..
thx for da nice teh o ais limau....and when i think back..that is da only drink that i order for da whole day!!!^^...hahahahahha^^....no feeling hugry at all cuz...hahaha..i juz dun know...maybe there is another food that i eat that reaaaaallly make me kenyang..lol..XDDDD..ey..wish to lepak with u all lagi...kikikiki...^^...achuee next time bwk partner tau sorang....sian achuee..eh tape ok la kan...da usha kat uptown cuci2 mata..ok laa...same2 la kita cuci mata..hohohohoh...suka!!!haha..tamo lebey..kang ada gak kena fire ngan naga KEITARO,,thwahahahhaha

Tuesday, January 4, 2011

~things need to be settle down properly~

1. Tak banyak pun benda yang aku nak cakap..yang penting nya sekarang ni da pun masuk hari yang kelima aku mengharungi tahun 2011..but still i have a very hard time to to settle down things..but thank god i got few frenz yang sanggup bekorban sedikit sebanyak time dey all untuk aku..and for that..i wanna say thank u...aku tak rasa hidup aku terlalu complicated..cukup sekadar menganggap masalah tu adalah satu ujian...not more than that...it the things that i have to accept in life..its normal...for me..masalah tu datang and pergi...cuma satu je penyelesaian dia..cara kita bertindak dan langkah prevention...hmm..im more to listening and observing...aku tak kesah orang nak panggil aku bongok ke..sengal ke..for me..yang penting aku tak cari masalah dengan sape2..tp tolong...jgn cari masalah dgn aku...its gonna be worse...

2.lately..i really miss u la...i dont know why..at home..i tak rasa i miss u sampai camni..but i just dont know why ..its like evry night...i need u more and more,,,,aouuucchh..its hurts bby!!!!>.<..keitaro...miss u loooooo!!!>.


3.hmm..kadang kadang...hati rasa tersentap apabila setiap percakapan tidak diambil serious...
sorry....aku mempunyai hati yang kecil....>.<

4. pelik dengan manusia yang selfish..maaf..saya tak suka perempuan hipokrit macam awak..awak sungguh annoying dan perlu dihapuskan..maaf..awak perlu dihantar ke PLANET PLUTO...

5. wan nur nabilah.take care..u should take care of urself more..stop taking coke and ices....it make ur asthma worse...pleaseeee....