There was an error in this gadget

Wednesday, December 29, 2010

~maybe ade sikit tentang aku kot..~

Name : Hazirah Ahamad Hanafiah
Brother(s) : 2
Eye colour : cokelet
Shoe size : 7
Hair : short
Piercings : ears
Height : 156cm
What are you wearing right now : tshirt and short
Where do you live : behind quarry...scary....>.<
Favourite number : 6,3 and 4>jersey num oh yeah babeh!!
Favourite drink:teh ais limo!!
Favourite month : march
Favourite breakfast : i didnt eat breakfast..

-Have you ever-

1. Broken a bone : yes
2. Been in a police car : naahh...aku driver yg bertauliah...
3. Fallen for a friend :naahhh..never
4. Fallen for a guy/girl in a short period of time : scandal sudah..'
5. Swam in the ocean : naaahh...i hate it..
6. Fallen asleep in school : its my permanent job...!!
7. Broken someone's heart : yeah....
8. Cried when someone died : hmmm...yeah..
9. Sat by the phone all night waiting for someone to call : i usually sleep all da time..
10. Saved e-mails : i didnt opened my email..
11. Been cheated on : they didnt cheat...i dump them before they did..hahahaha!!!

-What-

1. Your room look like : tidy..^^
2. What is right beside you : fuck!
3. What is the last thing you ate : kinder bueno..

-Ever Had-

1. Chicken pox : nope
2. Sore throat : technically...yes...
3. Stitches : no..
4. Broken nose : yes..totally..

-Do You-

1. Believe in love at first sight : yeah...
2. Like picnics? : who hate picnic..sila jauhi saya

-Who-

1. Who did you last yell at? : errrm....nakatsu
2. Who was the last person you danced with? : lil monster amirul atif..
3. Who last made you smile? :my dear...^^


-Final Questions-

1. What are you listening to right now? : cengkerik kat lua wat koir>.<
2. What did you do today? : wasting time....
3. Are you the oldest? : Noaaaaahh!!!
4. Indoors or outdoors? : dalam dan luar pintu..

-Today did you-

1. Talk to someone you like? : hahahaha...yeah!!
2. Kiss anyone?: yeah...^^
3. Sing? : totally...^^
4. Talk to an ex? not necessary..
5. Miss someone ? : OMG yes...
6. Eat?:cannot eat rice for a week..

-Last person who-

1. You talked to on the phone? : My Dear
2. Made you cry? : futsal game...
3. Went to the movies with? : my dear
4. You went to the mall with? : my dear..
5. Who cheered you up? : lil monster..^^

-Have you-

1. Been to Mexico? :tak pun weh!
2. Been to USA? : tak..

-Random-

1. Have a crush on someone? : mesti la..^^
2. What books are you reading right now? : bongok..im typing rite now..=="
3. Best feeling in the world? : being cared by someone...^^
4. Future kids name? : no kids involve..sorry
5. Do you sleep with a stuffed animal? : no...i sleep with my handfone..thats enough i think..
6. What's under your bed? : nothing..its clean...^^
7. Favourite sport(s) : Futsal..^^
8. Favourite place : cinema..^^
9. Who do you really hate? : i hate my fat tummy...>.<
10. Do you have a job? : no...^^
11. What time is it now? :3.24

Tuesday, December 28, 2010

~it seems like...we have a problem~

its okay dear..its only for awhile..i know we can fix it all da way thru this...trust me...i wont be long...i give u the space u needed

Monday, December 27, 2010

~oh...LUV U !!!!!




suddenly feel like im missing u damn much....
u know wht...i hate the distance between us...but....
the things is...
it make us stronger....
believe me...
there is no one like u in my heart..^^
thx..
for everything.....

p/s: wear my ring everywhere u go....^^

~terNYATA DIRIKU BErHARGA...^^




haish...actually aku sangat terasa diri amat tak berguna lately...
bukan lately jer....almost everytime...i try to do my best la..
camne ye nak cakap...hmmmm.....tp....
aku tak buleh terus mengeluh.....oh tidak!!!!!katakan

TIDAK KEPADA MENGELUH!!!!>.<

manusia...mmg ada up and down dia..so...kena lah paham...bila time2 down la baru sedar kesilapan
and try cari mane kesalahan yang patut di repair....hohohoh..^^

hey take serious la...."ya....aku take serious la ni bongok..>.<

kenapa???aku tak cukup serious bila belajar????
hmm...bila aku serious...orang akan jadi ta selasa dgn aku....
betul...aku ta tipu...
"da tu yang kau sebok pk sal orang tu kenapa???kau berjaya..kau sakitkan dorg ke???"

cakap sal serious....teringat aku kat COACH MIE...

after futsal training..........:

C: "hazzy...ada nak cakap pape"

H:"errmm.....err..tade kot....errm...tade...saya just nak cakap...saya masih barru dalam futsal ni...and mintak senior sume tunjuk aja memndangkan saya just junior yang tak tau pape dalam game nie...and sepanjang saya pegi training sume..i try tto be chill and njoy cuz when im serious..u all may hate me....trust me..saya tanak perasaan tu timbul...^^."

C:...owh...k2.....~tersenyum~(ternyata dia tak percaya)

and setelah beberapa bulan bersama team....akhirnya...dia tahu tahap keserious-an aku dalam real life...^^

WHEN IM SERIOUS PEOPLE HATES ME!!!!!!>.<

thats why..im not use to be so serious.....
and im sorry...kadang2..im hurt bila aku srious...ppl will think dat it was just a joke..

hey....orang yang happy go lucky didnt have da right to get serious and mad????

u get it wrong bby...^^

orang2 ynag macam ni u all kena take attention bila dey all marah...cuz sumone may get hurt so bad....so...hati2 k???when they out of control..u just dun want them to get mad on any other dat...trust me....i meet so many of them...even...i have it some on me...
aku ta bagga dgn sikap aku yang macam tu...tapi..yes..i have feeling...and dun expect people all da same...^^






Sunday, December 26, 2010

~repeat????




hmm.....agak mengmbil masa aku nak terima yang aku kena repeat acc....


hmmm.....

hmmm.....sedih tu mmg la sedih...tp nak wat cane....
sori da memalukan membe aku ....cuz dorang yang baik ngn aku..yang slau lepak same2...
sume dapat dean kot...

hmm....tp ku bgga dgn dorg....
ttp bg support bila aku down.....
kawan sejati....
now...
aku tau sape teman....
rakan....
and kawan..
byk beza tau...^^
hahahahahahh...
yeah....its reality..pepandai la nak cari kawan...slagi kau rasa tu yang terbaik...then...
pilih la yang tu....^^

thx.... WAN...thx MAI.....korang terbaik....^^

Thursday, December 23, 2010

~kamu TETAP kamu...~

~KERAJAAN atau PEMBANGKANG?




hmm..nak kata aku poyo cakap sal politik..maaflah...saya rasa..ini hidup saya...huhuhuh...
just terfikir kadang-kadang kalau asyik harapkan golongan dewasa yang jadi para pemerhati and para pemikir..sampai bila golongn remaja tak sedar masa depan negara....^^..hohohohoh..
tapi mmg pun...aku sendiri pun jadi malas nk masuk campur hal2 politik sume ni..tp 0bviously dalam paper...politik menjadi isu hangat yang diperkatakan sekarang ni...bukan nak menyibuk,.tp benda yang terpampang tu terlalu digembar gemburkan...aku yang ta tau pape ni pun boleh tau...hmm...ntah la....aku tak berpihak kepada siapa2...tapi...aku rasa..KEAMANAN dan KEHARMONIAN yang rakyat kecapi sekarang sudah memadai...pihak pembangkang yang setiap masa tidak berpuas hati dan sering mencari kesalahan pihak kerajaan..asalkan kata2 dan janji2 mereka diresap masuk kedalam minda rakyat..hmm..orang nak menang pilihanraya..mmg la mcam tu..biasa lah..politik....^^....gagasan 1MALAYSIA. sebenarnya sedikit sebanyak telah mmbntu kerajaan dalam memenangi hati rakyat,,populariti DATO' NAJIB melonjak naik semenjak dia mengambil alih pucuk kepimpinan negara..^^..alahai....boleh tgok kot betapa DATO' berusaha menyakinkan semula rakyat terhadap pucuk pimpinan baru kerajaan,..hohohoh..^^...tahniah ye DATO',..keep it up...memandangkan aku adalah salah seorang daripada youth yang terlibat dalam program 1 BELIA 1 MALAYSIA....aku rasa DATO' patut diberikan pujian....bukan senang merancang satu program yang melibatkan seluruh parlimen di serata Malaysia...^^...

KESILAPAN PUCUK KEPIMPINAN SEBELUM DATO' NAJIB WAJAR DILUPAKAN DaN WAJAR DIJADIKAN TAULADAN...^^

SAYA SEBAGAI REMAJA DAN BELIA MASAKINI MENYOKONG PENUH DENGAN APA YANG DILAKUKAN KERAJAAN SELAGI IA MEMBELA NASIB RAKYAT DI MALAYSIA..^^

SEKIAN...

Sunday, December 12, 2010

~hmmm...HATE U!!!~

disebabkan lama gila da aku tak blogging..nahh..ambik kau..aku update taley bla an..ni la namanye org ta pena jumpa lappy dalam masa seminggu..da cam beruk ilang pisang..merana!!TAU TAK!!!CAM CIPUT!!!!grrrrrr!!!>.<

banyak sangat benda yang aku simpan dalam hati..and aku tak tau nak luahkan kat sape...


not pointing or mentioning to anyone...generally i said...




AKU BENCI KAU!!!!!




AKU BENCI TENGOK KAU!!!




AKU BENCI SEGALA-GALANYA TENTANG KAU!!!




:::::OMG kau terlalu melampau bagi aku...aku tak pernah tengok desperate cam kau..tau tak??


kau tau tak??tau tak??ke tak tau??tau??tak??nak aku bagi tau??kang aku bagi tau ko cakap tanak tau plak...nak gak tau..??tayah tau la...nyesal lak kang kalau aku bg tau..so senag citer...




TAK PAYAH TAU LA!!!!!!>.<




aku tak pernah kot jumpa orang cam kau....geli lah!!!eh tolong la..tolong ea..




SILA JAGA MULUT ANDA BERKATA2!


(mind your words k!!!)




LAGI NASIHAT DARI AKU...JANGAN CUBA NAK LAWAN MULUT DENGAN AKU...


SEBAB KAU SUMPAH RASA NAK BUNUH AKU BILA AKU DA START BUKAK MULUT KURANG AJAR AKU..KALAU KAU RASA MULUT KAU DA CUKUP PEDAS...COME!TRY MULUT AKU PLAK..TENGOK MULUT SAPE LAGI CIBAI K?KAU KE AKU?




SO PLEASE DUN PULL THE TRIGGER K....SOMEONE MAY GET KILLED!!!!!!!!!!!






~BABE..i didnt mean to change u..~take care of ur health~


babe...u slow down k..i didnt meant to change u into anytjing cuz u r more than enough to me...

i just dont wanna see u get sick...dats all..i feel honoured cuz u wanna slow down bcoz of me..i know..i also shisha-ing but..not so frequent....i know its hard to STOP..so make it slow dear..^^


~adui...PICIT JERAWAT!MAMA!SAKIT!!!! >.<''

hohohohoh....dalam sibuk time2 training kat UITM ni...tiba2 tringat mama kat rumah..
huuhuhu...rindu la pulak an..even we all ni kadang2 mmg da slalu gado...tp yang taleh bla nya..aku la yang slalu dapat perhatian lebih cket kat uma tu even aku mmg ske nyusahkan idup dorang(mama n abah)..kikikiki...nak tanak kena layan la an...HAAAA...ni la situasi WAJIB bila aku balik uma untuk bercuti....................................


SITUASI 1:


mama:adik....meh cini...eee.tgk muka tu..eish penuh ngn jerawat..hitam2!!meh cini nak picit..!!


hazzy:arrrghh!!tanak!!tadi owg da picit da..da habis da sume...>.<"


mama:ah!aok picit bukan habis..ade lagy tu ..meh cini...cepat...~loghat pahang~sambil g mengmbil kain ready nak picit muka aku...


hazzy:TAAANAAAAAKK!!!!>.<" ~tutup muka! >.<" sakit aaa.........>.<"


mama:"tanak picit JANGAN harap nak bli ape2..bli jersey ke..kasut ke..slua ke..haa..ta payah..ta yah mintak2....tade AL ikhsan2 nye da pas ni....klau nak CEPAT..picit jerawat dulu..."


hazzy:TAAANNNAAAAKKK!!!!>.<"


mama:okey tape...NO AL~IKHSAN..no sportswear....


hah..aku klu da dengar dia warning camtu mane aku ta senyap...

terus jela hulur muka even muka ngah masam mencuka...terpaksa la an..kalau tak..haram aku nak dapat pe yang aku nak...aku ni ha da la taley idup klu tak membeli...kalau ABAH plak...stok2 gelak bila aku kna warning camtu..aduii.....mmg ta dapat a an nak lari la dari kena picit jerawat...hohohohoohoh.....^^

Tuesday, December 7, 2010

~saya GEDIK????~tp saya hormat orang tua...^^...hehehehhe






okeh...its been awhile i didnt updating my blog....i just didnt have the time to do it...grrrr....

its been a great holiday to me lately....yeah....i meet da girl who always call me 3s....hohohoohh...



WHAT IS 3S???????
sengal....
siot.....
sial.....
hahahahahha...but its ok..i know dat person lo
ve me...hohohoh...eh eh!!wait.....
addition...im also..........

fuck...
babi...
bodoh...

but its ok.....i know dat person just said i
t because...she is mad cuz i say CHELSEA IS A LOOOOSERRR!!thwahahahahahahhaha...cool rite?


next!!!!! FUTSAL TRAINING BEGIN!!!!!!!(^^,)V!!!!


hahahaha...saya terpaksa la balik uitm jengka
untuk latihan futsal....OMG!!!....orang lain having fun
dgn holiday...aku sebok dgn futsal..hehehe...tape la.
.dsebabk
an aku amat la mencintai futsal...aku ta kesah la holiday ke ta holiday...ade aku kesah??hohoohoho...actually..my parent berat jugak la nak bg aku main cuz ankle aku blom lagi sembuh sepenuhnya..huhuhuhu..yelah..mane dey all ta bising..aku balik2 merengek sakit kaki....huhuhuhuh...


ini sedikit pic ape yang we all wat first day di UITM jengka...hohohoho...
with abg zack and k.LINDA ME MUNCET...hehehehe


muncet and eja musyuk nakatsu...hahahhaha^^


captain?buat apa nie?bergesel2an..hohohohoh
MUNCET AND ABG ZACK