There was an error in this gadget

Friday, March 9, 2012

JANGAN BANYAK MELALAK :)





#kalau tak tahu apa-apa jangan cakap banyak. 
#Jangan tahu cakap tapi tak tahu nak buat.
#Kalau rasa diri tu bagus, boleh buat cara sendiri.
#Tapi kalau cakap je lebih tapi satu apa pun tade? so what the function kau cakap?
#Nak hidup famous? tak kemana pun babe. 


*DONE!

Friday, February 3, 2012

~keBODOHAN seorang manusia macam kamu ~


ada satu cerita manusia,
dia sangat pandai berlakon seolah-olah hidup ini adalah satu TELENOVELA dan CEREKARAMA INDON.
suka sangat memanjang-manjang kan cerita,sibuk dengan hal remeh temeh,kebodohan, dan penipuan.
akhirnya semua tu pun tak kekal lama. Permulaan yang baik tapi pengakhiran yang nyata
BURUK!
Tetapi itu bukan salah orang di sekelilingnya. Tapi dia yang telah memilih jalan itu. Dia menempah semua masalah yang ada. Manusia kalau tak ada ilmu dalam percakapan, pengakhiran nya cukup jelas. 
>>DIA NAMPAK SEPERTI ORANG BODOH<<
maaf
Hilang kepercayaan, rasa hormat, dan sayang orang lain terhadap dia.
SAYANG KAN?
Nak buat macam mana..
PANDAI TEMPAH
pandai la uruskan sendiri

p/s : selamat menjalani hidup dengan PENIPUAN KAWAN (^^,)

Saturday, December 31, 2011

~Selamat tinggal 2011 Hello 2012~

wow nak berbicara tentang 2011, you guys boleh tengok je entry entry yang dah pun di post kan. Ada yang baik dan ada yang buruk. 2011. ada pertemuan dan perpisahan. Lumrah hidup manusia yang tak mungkin seorang pun yang tidak mengalaminya. Macam tajuk lagu Ronan Keating "life is a roller coaster" betul betul menepati apa yang aku rasakan sepanjang tahun 2011. Ada UP and DOWN dia. Bila aku DOWN aku memang betul-betul DOWN dan begitu juga sebaliknya. Bercakap pasal cinta. hurrmm. ada kalanya ia tersangat lah INDAH tapi ada ketikanya terlalu sakit dan pahit untuk ditempuhi. Tapi it's ok. i've made it through eventhough sometime people just say im sooo DAMN STUPID...dot dot dot. dont wanna talk more about that. juts wanna keep it to myself. I'm the one who feel it so i decided to keep it shut. It is all just fine for now.As happy as i was. Banyak yang aku dah belajar tentang kehidupan dalam tahun 2011. Pandangan aku terhadap hidup banyak berubah. Aku banyak fikir tentang hala tuju aku selepas ni. Untuk umur 20 tahun. Aku rasa aku tak terlalu muda untuk memulakan satu langkah yang besar which is.. 
                         
  "i wanna have my own asset"

too general? yeah aku sengaja buta statement yang general supaya aku tak la terlalu fokus tentang satu asset je. asset tak semesti nya property but it can be other things such as love and privacy.. maybe?

think ahead

too you my beloved one if you read this, you know i love you so much and someday i will accomplish my goal and i will surely share it with you. INSYAALLAH~WITH ALLAH's Will.

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMUALAIKUM 



Saturday, December 24, 2011

~ the words.. hurrm..


"Tempat awaa sangat tinggi dalam hati saya, takde sape dapat tandingi awak . . yew, saya ada dua hati tapi saya tk penah letak awaa kat tempat ke dua, saya akan dulu kan awaa. . Sakit mane pun hati saya pada awaa , awaa tetap saya sanjung, maaf sebab salu berdoa agar awaa jadi cam saya. . Saya tao tak mungkin and sume uh sakit, saya jep bole hadap sume uh,, goodnite, Love yaa ".~ nowbell

Thursday, December 22, 2011

~fuck it~



See I dont know why
I liked you soo much
I gave you all of my trust
I told you, I loved you
Now that's all down the drain
You put me through pain
I wanna let you know how I feel


Fuck what I said, it dont mean shit now
Fuck the presents, might as well throw 'em out
Fuck all those kisses, they didn't mean jack
Fuck you you ho, I dont want you back(2x)


You thought, you could keep this shit from me, yea
You burnt bitch, I heard the story
You played me, you even gave him head.
Now you're asking for me back
Your just another act
Look elsewhere, cause you're done with me


Fuck what I said it dont mean shit now
Fuck the presents, might as well throw em out
Fuck all those kisses, they didn't mean jack
Fuck you you ho, I dont want you back (2x)


Oh oh
Uh huh yeah
Oh oh
Uh huh yeah
Oh oh
Uh huh yeah

Ya questioned, did I care
You could ask anyone, I even said
Ya were my great one
Now its over, but I do admit I'm sad.
It hurts real bad, I can't sweat that, cuz I loved a hoe

Fuck what I said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses, they didn't mean jack
Fuck you you ho, I dont want you back





~ Gabenor tahan peminat Punk~

SEORANG lelaki memotong rambut gaya punk tanda protes di Jakarta, baru-baru ini.

                                          Gabenor dedah sebab tahan peminat punk

SEORANG lelaki memotong rambut gaya punk tanda protes di Jakarta, baru-baru ini.

                Remaja Aceh dididik semula, dibantu dapat kerja 

BANDA ACEH: Gabenor Aceh, Irwandi Yusuf, kelmarin mempertahankan tindakan polis menahan sekumpulan peminat muzik punk untuk menjalani kursus gaya hidup dan pendidikan moral dengan menyifatkan tindakan itu sebagai keprihatinan kerajaan tempatan dan bukannya pencabulan hak asasi manusia.


Polis menahan 64 pengikut gaya punk itu awal bulan ini dalam satu serbuan di konsert amal di Banda Aceh. Mereka kemudian dihantar ke balai polis di luar bandar raya itu untuk menerima kursus baru pendidikan selama beberapa hari.

Pada masa sama, rambut mereka dicukur dan diperlukan menjalani latihan disiplin ala tentera. 

Pihak berkuasa di sini berkata, kumpulan punk itu terbabit dalam gaya hidup yang bertentangan undang-undang Syariah yang dilaksanakan di Aceh. 

Irwandi yang bercakap kepada wartawan di Jakarta, berkata 700 peminat punk tinggal di Aceh dan biasanya makan seta tidur di tepi jalan atau di tempat letak kenderaan selain tidak mempunyai pekerjaan, pendidikan sama ada sekular atau agama. 

“Walaupun itu hak mereka, kerajaan perlu memikirkan masa depan mereka. Bolehkah sekadar menjadi punk ketika muda? Bagaimana jika mereka gagal mendapat pekerjaan? Apa akan jadi pada mereka,” tanya Irwandi. 
Katanya lagi, pegawai polis di Aceh memberi kursus panduan hidup kepada anggota punk yang ditahan. 

Selepas tempoh pendidikan itu, katanya, polis membantu mereka mencari pekerjaan bersesuaian atau memberi biasiswa pendidikan untuk meneruskan persekolahan. 

“Mereka tidak dilayan seperti ini kerana melanggar kod berpakaian, Islam tidak melarang umatnya berpakaian seperti punk. Orang ramai mengaitkan pendidikan baru itu dengan undang-undang Syariah di Aceh tetapi ia sebenarnya tiada kaitan langsung,” katanya. 

Katanya, polis mungkin terus bertindak ke atas peminat punk. Contohnya, dalam kes peminat punk yang ditahan, mereka memberi maklumat tidak tepat apabila memohon permit mengadakan konsert amal. 

Selain itu, sebahagian daripada mereka mungkin menggunakan dadah, katanya lagi. Irwandi turut mengecam beberapa bantahan yang diadakan berikutan tindakan polis Aceh, termasuk di luar negara. 

“Apa kena mengena dunia luar dengan perkara ini. Tiada negara membenarkan rakyatnya mencabul hak asasi manusia tetapi kita tidak boleh menjadi hamba kepada nilai orang di luar negara,” katanya. – Agensi 


~ Datuk Lee Chong Wei Masih memerlukan Misbun~

Semalam, pemain badminton nombor satu dunia itu akur betapa dia masih menagih sentuhan bekas jurulatihnya ketika digamit ujian amat getir mengejar pingat emas di Sukan Olimpik 2012 yang berbaki kira-kira lapan bulan lagi. Ringkasnya, dia tampak tidak kisah untuk kembali ‘berguru’ dengan Misbun.
“Sekarang tinggal kira-kira lapan bulan saja lagi (Olimpik) dan saya mahu meningkatkan skil dan mengekalkan tahap kecergasan diri. Selain itu apa yang penting ialah memastikan tidak berlaku kecederaan terhadap diri saya. 

“Saya tidak kisah siapa saja boleh memberi pandangan dan melatih saya dalam tempoh ini. Semua orang boleh bekerjasama dalam membantu meningkatkan prestasi dan corak permainan saya,” katanya dalam sidang media selepas menjadi Duta Rasmi kepada jenama Cafe 99 Ipoh White Coffee di Shah Alam, semalam. 

Chong Wei mengutarakan dia tidak boleh membuat apa-apa keputusan jika dia mahukan bimbingan Misbun kerana terikat dengan Persatuan Badminton Malaysia dan akur harus ikut sahaja. 




SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE

~Toilet macam mana anda mahu? mana better? pilih!pilih!

hari - hari pun semua orang akan guna kan toilet kan. Tak tau lah kalau yang ada penyakit tu maybe lah tak guna hari-hari. Ada masalah pencernaan maybe? haa. Wallahuallam lah kan. Moga-moga terhindar lah dari penyakit yang tak diingini tuh.Nama pun penyakit kan? haaa.. So you all pernah tak bila tengah shopping-shopping then terasa nak mengeluarkan bahan perkumuhan? terus anda berlari-lari anak untuk ke toilet..bila anda masuk..sibuk mencari toilet yang sesuai untuk anda..? apakah kriteria kriteria toilet yang ada mahu untuk membuang hanya untuk jangka masa 3 minit?? adakah............






 INI????



ATAUPUN





INI?????




okay sebagai salah seorang pengguna toilet aku ni bukan nak cakap apa lah kan. Dulu -dulu aku memang la suka sangat dengan toilet duduk ni sebab apa? ni ha kau sebab dia.

"PUAS MELEPASKAN SEGALANYA" ~citt ada adult content~
ni buka sahaja aku yang cakap ye. Kakak aku sendiri confess kat aku. hahahah! bengong dia tu..>.< kelakar.

dan kenapa bila dah besar sikit dan ada injury lutut aku memang confirm dah tak guna toilet cangkung lagi sebab lenguh kemian lagi kalau sedang invest dalam pelaburan emas. Memang tak boleh blaa k? sungguh lah lenguh nya nyaaahhh oiii..time nak bangun tu..amboooiihh..cam orang tua lama dah aku ni haa..
so aku memang paham sangat lah kan kalau orang-orang berusia ni selalu sangat berebut-rebut nak masuk toilet duduk.

CONCLUSION???AKU PILIH TOILET DUDUK :p

CHOW jumpa lagi :)



Tuesday, December 20, 2011

~Yang lepas tu lepas lah~

ok sudahlah dengan segala kesedihan yang melanda. aku sudah penat bhaaaa!! hahahaha.. yang buat TAIK dengan aku pergi mampus kau dengan hidup kau ~haaktuih aku bagi~ dan yang buat baik dengan aku ,TERIMA KASIH banyak-banyak . Saya amat lah menghargainya. And to all friend yang always by my side masa aku tengah sedih. Jasa you all memang tak boleh nak dibalas. Segala nasihat tu semua aku terima and akan digunakan di masa hadapan. ^^. Tanpa membe-membe hish tak tau la camne kan. Jadi gila dah aku. 

SPECIAL THANKS TO :


 JIJIE ~MISA ASAE



 SYID FUSHIWARA

ZIE HYUN JOO~kaka saya~ ^^


~MY RUDY MY FIXIE~

okay this is RUDY . Aku punya fixie yang aku sayang nak mampos cam soulmate aku sendiri. Ni lah jantung hati aku yang aku cintai. Dia lah peneman di kala duka ku. penyebab aku dah turun berat badan dan muka ku bertambah hitam. Tapi ,malangnya  Rudy tengah sakit sekarang ni. aku tersangat emosi k? nak pergi kelas pun tak semangat sebab Rudy tak de ==" damn lah. dah anta kedai tapi tak bertahan. Rudy masih sakit jugak. Oren kan dia? comel je ^^. punya la sayang sanggup kendong ke mana-mana tau. tu ha..nampak tu. angkut kesana kemari. kikikiki. Rudy sabar ya. t aku hantar kau g hospital balik..k? lOVE U MUCH RUDY!